Aktieutdelningar.com
  Få dina passiva inkomster att ticka!
  Aktier | Börssidor | Litteratur | Filmklipp | Kontakt
  » Aktieutdelning 2013
  » Aktier, så funkar det!
  » Aktieutdelningsbloggar
  » Lär dig värdera aktier
  » Utdelningsstrategier

  » Dogs of the Dow Utdelningsstrategier
Det finns många olika sätt att investera runt aktieutdelningar. Dessa strategier brukar tillämpas på dom som investerar långsiktigt samt återinvsterar utdelningarna för att nyttja ränta-på-ränta-effekten.


Bombmattan
Att skapa en bombmatta brukar menas att man köper många olika aktier för sitt kapital, istället för några få. Man får en bra riskspridning, men kanske dåligt fokus på sitt innehav.   Man brukar blanda aktier från hela världen, men oftast amerikanska aktier då dom mestadels delar ut pengar 4 gånger per år. Genom att tex köpa aktier i 20st olika amerikanska aktieutdelande bolag så får man ett pengaregn varje månad!


Stor & Trygg
En stor och trygg utdelningsportfölj brukar innehålla stora stabila bolag som nästan alltid tjänar pengar - oavsett konjuktur (Även kallat blue chips). Man kanske sover skönare på natten med en säker och stark portfölj, men direktavkastningen kanske inte blir så hög. Oftast ligger den i genomsnintt runt 3%.
Ex på en Stor & Trygg aktieutdelningsportfölj: Coca-Cola, McDonalds, H&M, J&N, Nestlé.
Med denna portfölj skulle utdelningarna trilla in i följande ordning;
Mars: Från 2st bolag
April: 2st
Maj: 1st
Juni: 2st
Juli: 1st
September: 2st
Oktober: 1st
December: 3st

Svenska varianten
Den svenska varianten kanske inte ser så spännande ut då majoriteten av bolagen delar ut en gång om året, ofta på våren. April/Maj brukar ligga ganska jämt. Saken är den att ett amerikanskt bolag som har aktieutdelning 4 gånger per år egentligen bara har delat upp utdelningen på fyra gånger.
Dock så går det att knåpa ihop en portfölj av aktier som är listade på Stockholmsbörsen vilket resulterar i en portfölj med utdelning varje månad utom en (februari)! Se här:
Januari: Bure
Februari: ---
Mars: AstraZeneca (Delar ut 2 gånger per år)
April: Skanska
Maj: Sandvik
Juni: Corem
Juli: ABB
Augusti Autoliv
September: AstraZeneca
Oktober: WeSC
November: Svolder
December: Skistar
© 2010-2013 - Aktieutdelningar.com